ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ανέτοιμη στην δασοπροστασία η κυβέρνηση έκαψε και τον Έβρο

#άρθρα #ειδήσεις #νέα #πολιτική #έβρος #κυβέρνηση #ελλάδα #ιακώβουπέτρος #φωτιές #επικαιρότητα 

ΑΝΕΤΟΙΜΗ ΣΤΗΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Του Πέτρου Ιακώβου

 Στον Έβρο ξέσπασε η μεγαλύτερη πυρκαγιά στα ευρωπαϊκά χρονικά, με εφιαλτικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα και την οικολογία της περιοχής, καθώς επι 15 μερόνυχτα η φωτιά έκαψε περισσότερα από 1.500.000 στρέμματα ελληνικής γης -και συνεχίζει να καίει ακόμη!

Σπίτια, περιουσίες, οχήματα, κάηκαν. Μέχρι στιγμής, 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες.

Η χλωρίδα και η πανίδα του δάσους της Δαδιάς δέχθηκε το πιο ισχυρό οικολογικό πλήγμα. Ο πρωτογενής τομέας της περιοχής καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Ζωικό κεφάλαιο, ποιμνιοστάσια, εκατοντάδες κυψέλες μελισσών, εκατοντάδες κατσίκια, πρόβατα, γίδια, αποθήκες, αγροτικός και κτηνοτροφικός εξοπλισμός, καθώς και οι υποδομές τους, εξαφανίστηκαν!

Η βασική αιτία όλης αυτής της καταστροφής είναι η ανετοιμότητα της κομματικής κυβέρνησης στη δασοπροστασία. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν αφενός τα ολέθρια αποτελέσματα των πυρκαγιών που κάψαν και συνεχίζουν καθημερινά να καίνε τον Έβρο και αφετέρου οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός (ύστερα από 15 μερόνυχτα!) δήλωσε ότι ΘΑ συντονίσει προσωπικά την προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς, για όσον χρόνο χρειαστεί. Κατόπιν, αφού εντωμεταξύ θα έχουν καεί τα πάντα, ΘΑ φροντίσει ώστε το θέμα να συζητηθεί σοβαρά και να παρθούν αποφάσεις αναφορικά με την πρόληψη, τη δασοπροστασία, τις αντιπυρικές ζώνες, τα αντιπλημμυρικά έργα και τον τρόπο με τον οποίο ΘΑ αναβαθμιστούν και ΘΑ εξελιχθούν μελλοντικά οι επιχειρησιακές μέθοδοι και τεχνικές!

Ποιος, αλήθεια, μπορεί να διαβεβαιώσει τον υπουργό ότι, με τους σημερινούς ρυθμούς επέλασης των πυρκαγιών, θα έχουν απομείνει στη χώρα δάση για να τα προστατέψουν αν και όταν θα είναι έτοιμοι;

Μα καλά, τόσα χρόνια ήσασταν στην κυβέρνηση και δεν λάβατε μέτρα για την πρόληψη και την προστασία. Και μας λέτε ότι ΘΑ φροντίσετε γι' αυτά μετά το ολοκληρωτικό κάψιμο της χώρας;

Επίσης, ενώ έχουν πιαστεί στα πράσα αλλοδαποί με εύφλεκτα υλικά και ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης απήγγειλε ήδη κατηγορίες, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επιμένει στο παραμυθένιο αφήγημα ότι δήθεν και τάχαμου η κύρια αιτία των πυρκαγιών είναι η κλιματική αλλαγή και η κλιματική κατάρρευση!

Το ίδιο παραμύθι περί κλιματικής αλλαγής και κατάρρευσης επικαλέστηκε και ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στις 31 Αυγούστου 2023 στη Βουλή, ο οποίος μάλιστα «στόλισε» το αφήγημα και με ένα εξωφρενικό ψέμα, λέγοντας: «Αυτό το καλοκαίρι ήταν το πιο θερμό καλοκαίρι από τότε που γίνονται καταγραφές».

Αν κάποιος διαβάσει μερικές από τις καταγραφές αυτές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://el.wikipedia.org/wiki/Κατάλογος_ακραίων_θερμοκρασιών_παγκοσμίως θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν δεκάδες πιο θερμά καλοκαίρια από το φετινό της Ελλάδας, που έχουν καταγραφεί τουλάχιστον από το 1905 έως και σήμερα σε πάρα πολλά μέρη του πλανήτη. Άρα, δεν υπάρχει καμία πραγματική κλιματική αλλαγή και καμία πραγματική κλιματική κατάρρευση!

Πόσο ακόμη θα ανεχθούμε την ανικανότητα των κομματικών κυβερνήσεων να προστατέψουν τα δάση, τις περιουσίες και τις ζωές των ανθρώπων;

Είναι επιβεβλημένη, όσο ποτέ άλλοτε, η ένωση όλων των ανθρώπων αυτής της χώρας στον πολιτικό φορέα του Έθνους μας, την «Ελλήνων Συνέλευσις».

Μόνο ο φορέας του Έθνους έχει τη δύναμη και την τόλμη να δώσει ένα οριστικό τέλος σε όλην αυτήν τη φρίκη των δεινών που προκαλεί στη χώρα η ανάλγητη και χωριστική κομματοκρατία, η οποία ταλαιπωρεί και εξοντώνει τους Έλληνες, με την ανικανότητά της να τους προστατεύσει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

 🔥ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ🔥





ΕΔΡΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Ε.ΣΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ME TON Τ.Ο Ε.ΣΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ:  23840 42086 - 693 222 6648
EMAIL:   e.sy.aridaias@gmail.com


ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

WEB ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ

ΑΡΓΩ WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8.

🔥ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ🔥

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ