#άρθρα #ειδήσεις #νέα #ααδε #νόμοι #χρέη #παρανομίες #βουλή #κατοικία #ελλάδα
(Α.Α.Δ.Ε) ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΕΦΟΡΙΑ - ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΡΧΗ
Για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο, έρχεται η λαίλαπα της Α.Α.Δ.Ε.
Θυμάστε πού οι πολιτικοί μας εμφανιζόμενοι στα τηλεοπτικά πάνελ μάς προέτρεψαν, σε περίπτωση που εισέλθουν στο σπίτι μας κακοποιά στοιχεία, διαρρήκτες - ληστές για να υφαρπάξουν τα υπάρχοντα μας και για να γλυτώσουμε τίς ζωές μας; τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε ήταν να προσποιηθούμε ότι κοιμόμαστε!
Ξέχνα το αυτό γιατί τώρα δεν μπορείς να προσποιηθείς σε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, ακόμα και ξυπνητός να είσαι, θα φοβάσαι την σκιά τους, ύπνος δεν θα σε πιάνει και αν λίγο αποκοιμηθείς θα βλέπεις στα όνειρα σου τάγματα εφόδου, τούς Γερμανούς κατακτητές η τους κοτζαμπάσηδες που δουλειά τους ήταν να εισπράττουν φόρους και να επιβάλουν την τάξη με οποιοδήποτε τρόπο.
Θα μπουκάρουν μέσα στα σπίτια υπάλληλοι της θα ψάχνουν τα συρτάρια και σε όποιο χώρο αυτοί νομίζουν ότι εσύ θα μπορούσες να έχεις κάτι χρήσιμο με σκοπό την αποπληρωμή των οφειλών σου έστω και για 500 ευρώ!
Κατασχέσεις ακόμα και μέσα στα σπίτια όσων έχουν χρέη προς το Δημόσιο θα μπορούν να κάνουν οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ.
Στο νέο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) που ψήφισε η Βουλή, υπάρχει μεγαλύτερη αυστηροποίηση στην υφιστάμενη διαδικασία των κατασχέσεων, σε βάρος των οφειλετών που χρωστούν στο Δημόσιο.
Το συγκεκριμένο άρθρο του κώδικα αναφέρει ότι ο υπάλληλος μπορεί να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.
Ωστόσο, οι έφοδοι στα σπίτια και οι κατασχέσεις κινητών στα χέρια των οφειλετών δεν μπορούν να γίνονται νυχτερινές ώρες, Κυριακές και αργίες, εκτός και αν υπάρχουν πληροφορίες, ότι ο οφειλέτης ετοιμάζεται να φύγει στο εξωτερικό.
Τα σχετικά άρθρα με την υποσημείωση των επίμαχων σημείων.
1. Τα αναγκαστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων είναι τα εξής:
α) κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεών του εν γένει στα χέρια τρίτου,
β) κατάσχεση ακινήτων. Η χρήση των αναγκαστικών αυτών μέτρων, καθώς και των μέτρων του άρθρου 8, εναπόκειται στην κρίση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, ο οποίος μπορεί να τα λαμβάνει, είτε αθροιστικά είτε καθένα χωριστά, κατά την ελεύθερη κρίση του, για έναν ή περισσότερους οφειλέτες.
2. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων = ΕΓΓΥΗΤΕΣ προσώπων και να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, να ανατίθεται η έρευνα σε ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγόρους ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών. Με όμοια απόφαση καθορίζονται η ειδική διαδικασία ανάθεσης, η οποία εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στις αναθέσεις αυτές, ο τρόπος της αμοιβής του αναδόχου που μπορεί να συνδέεται και με το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας ή της είσπραξης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου.
4. Δεν επιβάλλεται κατάσχεση ακινήτων, καθώς και κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη, εφόσον το συνολικό ύψος του χρέους υπολείπεται των πεντακοσίων (500) ευρώ. ΣΕ ΧΡΕΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ
5. Η ΑΑΔΕ μπορεί να επιλέγει κατά προτεραιότητα τις προς επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υποθέσεις με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου ή εξαιρετικά και με βάση άλλα κριτήρια, τα οποία καθορίζονται από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και δεν δημοσιοποιούνται. Ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί να ζητά, εκ των υστέρων, στοιχεία από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ σχετικά με τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου.
1. Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.
Μεσεγγύηση κατασχεθέντων κινητών Φύλαξη
1. Όλα τα κατασχεμένα κινητά, με την εξαίρεση των αναφερόμενων στο άρθρο 14, παραδίδονται από τον κατασχόντα σε μεσεγγυούχο ή σε φύλακα για φύλαξη.
2. Μεσεγγυούχος ορίζεται, κατά την κρίση εκείνου που ενεργεί την κατάσχεση, με την έκθεση κατάσχεσης, ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας ή ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας του τόπου της κατάσχεσης ή ο αρμόδιος για τον πλειστηριασμό υπάλληλος ή και ο οφειλέτης.
3. Εάν προκριθεί ο ορισμός μεσεγγυούχου και αυτός αρνηθεί αδικαιολόγητα να παραλάβει τα κατασχεμένα, διορίζεται από τον κατασχόντα φύλακας με ευθύνη του αρνηθέντος, στον οποίο αυτά παραδίδονται.
4. Για τη βεβαίωση της άρνησης και τον εξαιτίας αυτής διορισμό φύλακα, συντάσσεται από τον κατασχόντα πρωτόκολλο που προσυπογράφεται και από τυχόν μάρτυρα, το οποίο υποβάλλεται μαζί με την έκθεση κατάσχεσης στον επισπεύδοντα.
6. Κατασχεμένα κινητά, των οποίων η μεταφορά λόγω του όγκου ή της ιδιότητάς τους είναι δυσχερής ή δεν μπορεί να γίνει χωρίς βλάβη τους, επιτρέπεται να αφεθούν στον τόπο όπου γίνεται η κατάσχεση, αφού σφραγιστούν οι αποθήκες ή τα δοχεία και διοριστεί από τον κατασχόντα, με εντολή του επισπεύδοντος, ο οφειλέτης ως μεσεγγυούχος ή, σε περίπτωση ανάγκης, τρίτος ως φύλακας.
8. Ο φύλακας ευθύνεται ως θεματοφύλακας για κάθε αμέλεια κατά τη φύλαξη και έχει την υποχρέωση να παραδώσει, όποτε του ζητηθεί, τα κατασχεμένα στον υπάλληλο του πλειστηριασμού, ενώ εάν αυτά παρήγαγαν καρπούς, λογοδοτεί για αυτούς.
9. Με την επιφύλαξη των άρθρων 216 επ. και 229 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (Κ.Δ.Δ.), κάθε αμφισβήτηση που αφορά είτε στον ορισμό του μεσεγγυούχου ή του φύλακα είτε στη μεσεγγύηση ή τη φύλαξη, καθώς και κάθε αίτηση τρίτου για την αντικατάστασή τους, εισάγεται κατά τη διαδικασία του άρθρου 17 ενώπιον του Ειρηνοδικείου της περιφέρειας του τόπου της κατάσχεσης.
10. Με την επιφύλαξη των άρθρων 216 επ. και 229 του Κ.Δ.Δ., αν ο μεσεγγυούχος αποβλήθηκε ή απώλεσε την κατοχή του πράγματος εφαρμόζεται ανάλογα η παρ. 6 του άρθρου 956 του Κ.Πολ.Δ.
Άρθρο 16
Ασυγκόμιστοι καρποί
Οι ασυγκόμιστοι καρποί θεωρούνται για την κατάσχεση, οποτεδήποτε και αν αυτή επιβάλλεται, ως κινητά και παραλαμβάνονται ή αφαιρούνται μετά την ωρίμανση.
Άρθρο 21
Διενέργεια του πλειστηριασμού
4. Εάν η αξία των κατασχεμένων, με βάση την εκτίμηση της έκθεσης κατάσχεσης, δεν υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ, τον πλειστηριασμό μπορεί να ενεργήσει και υπάλληλος της ΑΑΔΕ παρουσία δημοτικού συμβούλου ή συμβούλου δημοτικής κοινότητας ή δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου ΟΤΑ ή αστυνομικού οργάνου. Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ μπορεί να καθορίζεται κάθε ειδικότερο θέμα για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΙΤΟΥ
Άρθρο 30
Κατάσχεση στα χέρια τρίτου
1. Η κατάσχεση στα χέρια τρίτου των χρημάτων, καρπών και άλλων κινητών πραγμάτων του οφειλέτη του Δημοσίου που βρίσκονται στα χέρια του τρίτου ή όσων αυτός οφείλει προς τον οφειλέτη ενεργείται από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ με κατασχετήριο, μη κοινοποιούμενο στον οφειλέτη, το οποίο περιέχει: α) το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία καθώς και τον Α.Φ.Μ., εφόσον υπάρχει, του οφειλέτη και του τρίτου στα χέρια του οποίου επιβάλλεται η κατάσχεση, β) το ποσό για το οποίο επιβάλλεται η κατάσχεση, γ) πίνακα χρεών του οφειλέτη ή ταυτότητα οφειλής του κατασχετηρίου, η οποία συνιστά τον μοναδικό κωδικό αριθμό ανά κατασχετήριο αίτημα και συνδέεται μονοσήμαντα με τον πίνακα, δ) χρονολογία και υπογραφή του κατασχόντος.
Άρθρο 31
Κατασχέσεις στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων
1. Ειδικά για κατασχέσεις απαιτήσεων στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων, το κατασχετήριο κοινοποιείται στο κεντρικό κατάστημα ή σε οποιοδήποτε υποκατάστημά τους και μπορεί να περιέχει περισσότερους οφειλέτες του Δημοσίου.
Άρθρο 72
Ευθύνη για τη βεβαίωση καταχώριση
1. Υπάλληλοι της ΑΑΔΕ ή άλλοι υπάλληλοι εντεταλμένοι για τη βεβαίωση ή την καταχώριση δημοσίων εσόδων στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της ΑΑΔΕ, οι οποίοι, κατά περίπτωση, παραλείπουν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη βεβαίωση ή την καταχώριση των δημοσίων εσόδων στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων ή παραλείπουν να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ τα αναγκαία για τη βεβαίωση ή την καταχώριση των δημοσίων εσόδων στοιχεία, μέσα σε έναν (1) μήνα από τη λήξη της εκ του νόμου οριζόμενης προθεσμίας ή από τη λήξη της κατά τον νόμο σχετικής διαδικασίας, ελέγχονται πειθαρχικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα. Σε περίπτωση δόλιας υποτροπής μπορεί να επιβληθεί και η ποινή της οριστικής παύσης.
2. Σε πειθαρχικό έλεγχο, σύμφωνα με τις ισχύουσες για αυτούς διατάξεις, υπόκεινται ομοίως οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων, οι οποίοι εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου κάθε μήνα παραλείπουν να αποστείλουν στην αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ τους τίτλους είσπραξης των δικαστικών εξόδων, τελών, προστίμων και χρηματικών ποινών, που έχουν επιβληθεί με οριστικές αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί κατά τον προηγούμενο μήνα. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 εφαρμόζεται και στην προκειμένη περίπτωση.
3. Στον ίδιο πειθαρχικό έλεγχο υπόκεινται και οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, οι οποίοι δεν εκδίδουν μέσα σε έναν (1) μήνα από την παραλαβή των τίτλων είσπραξης τα αποδεικτικά παραλαβής των εισπρακτέων εσόδων.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ Ποιά είναι η Α.Α.Δ.Ε;
Νόμος 4389/2016 της Α.Α.Δ.Ε.
Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας
Σχέσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και λοιπούς κυβερνητικούς φορείς
παρ.1. Η Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο ή εποπτεία από τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο Υπουργός Χρ. Σταικούρας δεν μπορεί να εποπτεύσει δεν μπορεί να ελέγξει τα έσοδα τού κράτους !!! κατά τάλλα μάς ασκεί την οικονομική πολιτική και σε περίπτωση δε πού θέλει να διαφωνήσει, την λύση θα την δώσει πάλι η παράνομη αυτή αρχή όπως μας λέει η πιό κάτω
Η παράνομη αυτή αρχή και είναι παράνομη γιατί στα παγκόσμια χρονικά δεδομένα πρέπει να είσαι Φυσικό η Νομικό πρόσωπο και αν δεν υπάρχουν αυτοί οι όροι αν δεν υπάρχεις ως φυσικό η Νομικό πρόσωπο τότε τι είναι; Είναι ένα τίποτα η είναι ένα φάντασμα;
1ο ΒΗΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ https://www.minfin.gr/web/guest/epikoinonia
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ME TON Τ.Ο Ε.ΣΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8.
0 Σχόλια